Projektiranje, prodaja, izvedba i održavanje vodovodnih, kanalizacijskih i mjerno-regulacijskih sustava uz 24-satnu tehničku podršku.

 
 
 
 
 
 

Uređaji za pročišćavanje

Svatko od nas svakodnevno generira otpadnu vodu. U roku od 24 sata osoba u prosjeku potroši 100 litara vode za osobne potrebe; od toga približno 50 – 60 % za higijenu (kupaonica).

Ta voda odmah nakon upotrebe, bez obzira na lokaciju, postane „otpadna" i odvodi se iz kućanstva. Ako je mjesto boravka priključeno na kanalizacijski sustav, voda dolazi do komunalnog uređaja za pročišćavanje. Ako mjesto boravka nije priključeno na kanalizaciju, vodu najprije treba pročistiti – proces pomoću kojeg se voda pročišćava do gotovo prvotnog stanja – i tek onda ispušta u okoliš.

Otpadna voda sadržava primiješane krute čestice, organske spojeve (ostatci životinja, biljaka, masti itd.), druge hranjive tvari (dušik, fosforni spojevi itd.) i različite kemikalije (deterdženti, sredstva za čišćenje, sredstva za dezinfekciju itd.) koje prije ispuštanja vode treba ukloniti.

Depuro ONE

Depuro One - Rototec nova je obitelj kompaktnih malih uređaja za pročišćavanje za kućnu upotrebu – čišćenje otpadnih voda pomoću principa SBR (Sequencing Batch Reactor). Tako i uređaj i kvaliteta vode koja izlazi iz njega odgovaraju zahtjevima nacionalnog zakonodavstva. Pouzdanost rada i sposobnost ispunjavanja zahtjeva za kvalitetu pročišćene vode ovise o kemijskoj/biološkoj učinkovitosti i specifičnim uvjetima rada (protok i volumen ispuštene vode, temperatura, sastava ulazne vode – dotok).

Opis
Serija uređaja Depuro One dizajnirana je i za opremanje novogradnja i naknadno opremanje postojećih septičkih rezervoara s minimalnim promjenama. Ta je serija bila posebno dizajnirana za čišćenje otpadnih voda iz kućanstva kapaciteta 1000 litara (S5), do 1500 l (S10)/ na 24 sata (odgovara 1 – 6 (S5) i 7 – 12 (S10) po stanovniku). Uređaj za pročišćavanje može prihvaćati samo otpadne vode iz kućanstava. Voda u uređaju ne smije sadržavati kemikalije koje bi mogle naštetiti populaciji bakterija.

U uređaj nije dopušteno odvoditi:

  • industrijsku otpadnu vodu
  • kišnicu ili recikliranu vodu iz bazena za plivanje itd.
  • vodu koja sadržava agresivne kemikalije, ostatke nafte i ulja itd.

Serija uređaja S poboljšana je verzija uređaja za pročišćavanje koja radi na principu SBR i koja upotrebljava aktivirani mulj i fizičku separaciju na osnovi kombinacije taloženja i čišćenja. To se događa u 4 radna ciklusa u 24 sata, a svaki se provodi u 4 koraka:

  1. Zahvaćanje – na početku ciklusa čišćenja dovodna crpka iz prve komore crpi izračunani volumen vode. Ako je razina u prvoj komori niska, uređaj prebacuje na režim rada za odmor za razdoblje cijelog ciklusa (6 sati).
  2. Čišćenje – nakon crpljenja vode aktivira se crpka za aeraciju i počinje proces prozračivanja vode mjehurićima. Aeracijska crpka omogućuje da se u raspoloživom volumenu vode otope velike količine kisika. Ta faza poznata je kao nitrifikacija. Oksigenacija se obavlja naizmjence s razdobljima mirovanja kad se provodi denitrifikacija vode.
  3. Sedimentacija – aeracija se prekida, što krutim česticama omogućuje da se natalože na dno rezervoara. Tako u gornjem dijelu rezervoara ostaje samo čista voda.
  4. Ispuštanje – čista voda iz gornjeg dijela rezervoara zatim se usisnom crpkom ispušta iz sustava. Kad se dosegne minimalna razina vode, crpka se isključuje. Tada se uključuje dovodna crpka koja crpi višak mulja natrag u prvu komoru.

Režim rada za odmor
Ako u fazi zahvaćanja vode u prvoj komori uređaj ne detektira dovodnu vodu, automatski se prebacuje u način rada za odmor. Aeracija se obavlja u kraćim i češćim intervalima, a cilj je očuvati bakterije živima. Zahvaćanje vode u prvu komoru smanjuje se. Voda se ne ispušta iz sustava. Uređaj se automatski prebacuje u normalni način rada kad detektira dovod vode u prvoj komori.

 
 
 
Ako vas zanima više, obratite nam se na telefonski broj 01 6542 777 ili putem internetskog obrasca.
 
 
 

Pretraživač

 
 
 

Kontakt

CMC GROUP d.o.o.
Hrvatska
Zagrebačka 231
10370 Dugo Selo

E: info@cmc-group.hr
T: + 385 1 6542 777
F: + 385 1 6140 043

 
 
 
SLAŽEM SE

Naša internetska stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. 

Ukoliko nastavite s korištenjem naše web stranice, pristajete na upotrebu kolačića koji nam pomažu da Vam pružimo što bolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Google Analytics upotrebljavamo u vlastite analitičke svrhe i kolačići se instaliraju u tu svrhu (izbrišite GA kolačiće). Više o kolačićima.