Projektiranje, prodaja, izvedba i održavanje vodovodnih, kanalizacijskih i mjerno-regulacijskih sustava uz 24-satnu tehničku podršku.

 
 
 
 
 
 

Victaulic cijevni sustavi

Sustav Victaulic inovativno je, univerzalno i cjelovito rješenje za spajanje užlijebljenih cijevi spojnicama i fitinzima već spremnim za montažu.

Omogućuje i ekonomičnu i vremensku uštedu, vrlo je prilagođen korisnicima, brz i jednostavan sustav koji ne zahtijeva posebne montažne alate, osim ručice i nasadnog ključa.

Victaulic je četvrta metoda pri spajanju cijevi zavarivanjem, prirubničkim i navojnim spajanjem. Upotrebljava se od 1925. godine na cjevovodima, u poslovnim zgradama, brodogradilištima, vojsci, rudnicima, industriji i različitim aplikacijama svugdje u svijetu. Tlačni razredi mogu biti mnogo veći nego kod prirubnica, a težina i dimenzije spojnica u razredu su od jedne trećine do jedne polovine s obzirom na usporedive prirubnice. Broj sastavnih dijelova drastično je smanjen.

Victaulic je idealan za upotrebu u protupožarnim sustavima, vodovodima, vodoinstalaterstvu, sanitarnoj tehnici, HVAC sustavima, sustavima s komprimiranim zrakom, sustavima podmazivanja, industrijskim linijama, umjetnom zasnježivanju, tretmanu vode, rafinerijama, elektranama.

Spojnice su sastavljene od dvodijelnog kućišta, dvaju vijaka (do 24" ili DN 600) i brtve. Brtva je oblikovana tako da u unutrašnjosti ima komoru koju medij sam potiskuje prema krajevima cijevi. To znači da se povećanjem tlaka povećava i učinak brtvljenja. To svojstvo osigurava visoke tlačne razrede s visokim sigurnosnim faktorima. Možemo ponuditi i brtve primjerene za vakuum.

Naposljetku, cjelovita, pouzdana i jednostavna metoda za sastavljanje cijevi od ugljika i nehrđajućeg čelika, bakra, aluminija i ostalih materijala od promjera ¾" do 72", omogućuje smanjenje upotrebe radne sile za najmanje 50 % i drastično smanjuje broj pitanja montaže i prethodne pripreme, uključujući sve povezane troškove.

Prednosti u usporedbi sa zavarivanjem:

  • 5 puta brža izvedba spoja koja se povećava povećanjem promjera i debljine stijenke cijevi
  • kasnija mogućnost rastavljanja veze (montaža/demontaža, modifikacije sustava, pregledavanje sustava...)
  • nije potrebna kontrola varova (slikanje, rendgen, ultrazvuk)
  • nema opasnosti uzrokovanja požara/vatre kao kod zavarivanja
  • nema oslobađanja opasnih plinova
  • kruti ili fleksibilni spoj.
 
 
 
Ako vas zanima više, obratite nam se na telefonski broj 01 6542 777 ili putem internetskog obrasca.
 
 
 

Pretraživač

 
 
 

Kontakt

CMC GROUP d.o.o.
Hrvatska
Zagrebačka 231
10370 Dugo Selo

E: info@cmc-group.hr
T: + 385 1 6542 777
F: + 385 1 6140 043

 
 
 
SLAŽEM SE

Naša internetska stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. 

Ukoliko nastavite s korištenjem naše web stranice, pristajete na upotrebu kolačića koji nam pomažu da Vam pružimo što bolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Google Analytics upotrebljavamo u vlastite analitičke svrhe i kolačići se instaliraju u tu svrhu (izbrišite GA kolačiće). Više o kolačićima.