Sofisticirane ideje i izvrsna izvedba preglednih rješenja temelj su za realizaciju uspješnih projekata.

 
 
 
 
 
 

Obnova hidrantske mreže tunela Karavanke

Obnova hidrantske mreže tunela Karavanke

16.09.2011

Početkom kolovoza 2011. CMC Ekocon d. o. o., kao vodeći partner u zajedničkom nastupu s poduzećem Komunalne gradnje Grosuplje d. o. o., počeo je obnovu hidrantske mreže u tunelu Karavanke i izvan njega. Izvedba radova dobivena je na osnovi izbora javne nabave investitora Dars d. d. Naše je poduzeće u sklopu strojarsko-instalacijskih radova izvelo sve strojarske i ostale instalacijske radove za modernizaciju i nadgradnju sustava napajanja hidrantne mreže tunela Karavanke izgrađenog 1991. godine.

Radovi unutar tunela obuhvaćali su rekonstrukciju vodospremnika Presušnik, izgradnju novog mjesta zahvaćanja procjednih voda, novo crpilište procjednih voda i nov priključni šaht. U tom sklopu ugrađena je sva potrebna oprema crpilišta, nov tlačni hidrantski vod i priključni šaht: crpke, mjerač protoka, sigurnosno-regulacijske armature, vanjski hidranti, plovni ventili i svi potrebni fazonski elementi, armature i cjevovodi od nodularnog lijeva. Cijeli sustav nanovo je povezan u nadzorni sustav operatera AC baze Hrušica komunikacijskim protokolom za upravljanje i nadzor rada.

Radovi unutar tunela uključivali su obnovu i nadgradnju opreme hidrantnih niša u tunelu. Zamijenjene su sve armature (zasuni, fazonski komadi, tunelski hidranti) u hidrantskim nišama. Svaka lokacije nadgrađena je regulacijom tlaka. Za povećanje protupožarne zaštite prema projektu izvedena je dodatna ugradnja novih tunelskih hidrantskih uređaja na vatrogasnu pjenu u svim zaustavnim nišama. Obnovljen je i dio grijanja cjevovoda za napajanje na ulaznom dijelu portala.

Većinu opreme za obnovu naše je poduzeće isporučilo i ugradilo zahvaljujući našim dugogodišnjim partnerima/dobavljačima opreme s kojima uspješno surađujemo već više od 20 godina. Dio opreme zbog specifičnosti zahtjeva izveden je s dobavljačima s kojima se možemo nadati suradnji i na budućim sličnim projektima vodovodnih sustava.

 
 
 
 

Kontakt

CMC GROUP d.o.o.
Hrvatska
Zagrebačka 231
10370 Dugo Selo

E: info@cmc-group.hr
T: + 385 1 6542 777
F: + 385 1 6140 043

 
 
 
SLAŽEM SE

Naša internetska stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. 

Ukoliko nastavite s korištenjem naše web stranice, pristajete na upotrebu kolačića koji nam pomažu da Vam pružimo što bolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Google Analytics upotrebljavamo u vlastite analitičke svrhe i kolačići se instaliraju u tu svrhu (izbrišite GA kolačiće). Više o kolačićima.