Sofisticirane ideje i izvrsna izvedba preglednih rješenja temelj su za realizaciju uspješnih projekata.

 
 
 
 
 
 

Hidrantna mreža tunela Ločica

Hidrantna mreža tunela Ločica

03.11.2014

Izvedba radova dobivena je na osnovi izbora javne nabave investitora Dars d.d. Naše je poduzeće u sklopu električno-strojarsko-instalacijskih radova izvelo sve električne i strojarske radove za izvedbu nove hidrantne mreže s crpilištem i sustav LED usmjerivača s indukcijskim tipom usmjerivača.

Ukupna duljina hidrantskog cjevovoda i cijevi nodularnog lijeva DN 150 mm iznosila je cca 1950 m, broj protupožarnih niša s hidrantom u tunelima je 15 komada te dva hidranta na svakom portalu tunela. Izvedeno je i grijanje svih odvojaka za hidrantske niše.

Novi je vodospremnik s crpilištem na ulaznom portalu od armiranobetonske konstrukcije, većinom ukopan i neprimjetan, osim ulazne stijene. Električna i strojarska oprema crpilišta izvedena je u skladu s projektom za izvedbu za osiguravanje potrebne protupožarne zaštite u oba tunela. Cjevovode crpilišta i neke protupožarne armature izveli smo po sustavu žlijebljenja cjevovodnih spojeva dobavljača Victaulic.

Sustav LED usmjerivača u cijelosti je izveden indukcijskim tipom usmjerivača koji omogućuju lakše održavanje i zamjenu u slučaju oštećenja/kvara zbog bežičnog prijenosa energije (indukcija).

Cijeli sustav nanovo je povezan u nadzorni sustav operatera AC baze Vransko komunikacijskim protokolom za upravljanje i nadzor rada.

Većinu opreme za izvedbu naše je poduzeće isporučilo i ugradilo zahvaljujući našim dugogodišnjim partnerima/dobavljačima opreme s kojima uspješno surađujemo već više od 25 godina.
 
 
 

Kontakt

CMC GROUP d.o.o.
Hrvatska
Zagrebačka 231
10370 Dugo Selo

E: info@cmc-group.hr
T: + 385 1 6542 777
F: + 385 1 6140 043

 
 
 
SLAŽEM SE

Naša internetska stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. 

Ukoliko nastavite s korištenjem naše web stranice, pristajete na upotrebu kolačića koji nam pomažu da Vam pružimo što bolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Google Analytics upotrebljavamo u vlastite analitičke svrhe i kolačići se instaliraju u tu svrhu (izbrišite GA kolačiće). Više o kolačićima.